KOST OCH NÄRING

Rekommendationerna kring vad vi ska äta har varierat under min livstid. Vi har fått lära oss både om kostcirklar och matpyramider. Allt som oftast är det nya rön vi blir matade med på löpsedlarna. Man kan bli stressad för mindre och vad blir det för klokt av det? Jag väljer att lyssna på dem som vet och kan och som lutar sig på forskning.

Vår kropp behöver näring för att kunna fungera. Både i vardagen, när vi arbetar, när vi tränar och när vi sover. Vi ska ha energi för att orka utföra våra dagliga sysslor men vi ska även ha bra byggstenar för att reparera kroppen och bygga upp nya celler - hela tiden. Detta är en ständig process. Hur vi och våra kroppar fungerar är avhängt på det som vi stoppar i oss - dagligen. Så, det är viktigt att vi har koll på VAD vi stoppar i oss, men också NÄR vi stoppar i oss det. Det gäller både kvalitén och kvantiten. Tyvärr är avsaknaden av näring och rätt byggstenar till våra kroppar alltför stor hos många människor idag, vilket resulterar på sikt att kroppen inte fungerar som den skall.

Mina personliga tankar kring min kost kan summeras till att det är viss sorts mat och dryck som jag drar ner på, och det är vissa saker som jag väljer bort helt, eller i den utsträckning jag kan. Jag har dock inga förbud mot något. Måttlighet och variation sammanfattar mitt tänk i stora drag.
Generellt väljer jag mycket grönsaker, bär, frukt, nötter, fröer och baljväxter. Jag personligen väljer bort mejeriprodukter i så stor utsträckning jag kan (för min kropp mår bättre av det). Jag äter inte så mycket rött kött. Jag försöker välja svenskt och lokalproducerat i största utsträckning. Fisk är en svår fråga, men jag väljer bort odlad fisk i så stor utsträckning jag kan. När det kommer till valet på fågel väljer jag bara svenskt. Hel och halvfabrikat väljer jag bort i så stor utsträckning jag kan.

Viktigt för mig är att ha regelbundna rutiner kring mina måltider. Jag äter alltid frukost, lunch och kvällsmat. Utöver det så blir det mellanmål på förmiddagen och eftermiddagen och oftast något kvällsmål innan jag går och lägger mig. Så, 5-6 gånger per dag äter jag. Kring min träning så laddar jag alltid på min kropp ca 1 timme före träningspasset och fyller på för bästa återhämtning inom 30 minuter efter avslutat träningspass.

Jag väljer att komplettera min dagliga kost med Herbalifes närings shakes och Herbalifes kosttillskott och Herbalifes fytonäringsprodukter som Aloe drycken och Örtdrycken istället för kaffe. Detta har jag gjort i många år och jag är supernjöd med deras produkter. Det är Herbalifes produkter jag använder kring min träning, deras sportserie Herbalife24.

Sättet jag har använt produkterna på har varierat under åren beroende på mina mål och mina omständigheter. Ibland har jag tränat mer, ibland mindre. Jag har använt dem när jag var gravid och när jag ammade. Jag har använt produkterna för att gå upp i vikt under perioder. Periodvis har jag använt dem för att forma till kroppen, dvs minska underhudsfett och få fram mer definierade muskler. Under vissa årstider när många är sjuka och förkylda omkring mig så är den främsta målsättningen att stärka upp imunförsvaret ännu mer för att hålla mig frisk. Det fungerar väldigt bra.

Under småbarnsperioden var Herbalifes närings shakes och bars många gånger räddningen så att jag fick i mig något klokt och hålla energin på topp. På det sättet orkade jag med den härliga utmaningen som det innebar att vara mammaledig och vara småbarnsförälder.
Som ni märker så innehåller livet diverse utmaningar och det gäller att parera dem på bästa sätt, med behändiga och enkla hjälpmedel av kvalitet.

Vill du ha hjälp i den situationen just du befinner dig, hör av dig till mig så ser vi om jag kan hjälpa dig. Skicka mig ett meddelande på "Kontakt" sidan.

Herbalife Nutrition, Gotland, Herbalife Gotland, Helene Rudinsson