KOST OCH NÄRING

Rekommendationerna kring vad vi ska äta har varierat under min livstid. Vi har fått lära oss både om kostcirklar och matpyramider. Allt som oftast är det nya rön på löpsedlarna. 
Jag väljer att lyssna på dem som kan och som lutar sig på forskning

Vår kropp behöver näring för att kunna fungera. I vardagen, när vi arbetar, när vi tränar och när vi sover. Vi ska ha energi för att orka utföra våra dagliga sysslor men vi ska även ha bra byggstenar för att reparera kroppen och bygga upp nya celler - hela tiden. Detta är en ständig process. Hur vi och våra kroppar fungerar är beror på vad vi stoppar i oss. Det är viktigt att vi har koll på VAD vi stoppar i oss, både vad det gäller kvalitén och kvantiteten. 
 
Generellt väljer jag mycket grönsaker, bär, frukt, nötter, fröer och baljväxter. Jag personligen väljer jag bort mejeriprodukter i så stor utsträckning jag kan (för min kropp mår bättre av det). Jag försöker välja svenskt och lokalproducerat i största utsträckning. Fisk är en svår fråga, men jag väljer bort odlad fisk i så stor utsträckning jag kan. När det kommer till valet på fågel väljer jag bara svenskt. Hel och halvfabrikat väljer jag bort i så stor utsträckning jag kan. Jag väljer att inte äta så mycket rött kött.

Viktigt i det hela för mig är att ha regelbundna rutiner. Jag äter alltid frukost, lunch och kvällsmat. Utöver det så blir det mellanmål förmiddag och eftermiddag och oftast något kvällsmål innan jag går och lägger mig. Så, 5-6 gånger per dag äter jag. De dagar som jag tränar så kan det bli ytterligare ett återhämtnings mål direkt efter träning.

Jag äter Herbalifes frukost varje dag och jag väljer att komplettera min dagliga kost med Herbalifes måltids shakes och kosttillskott under dagen och har gjort det i många år. Jag använder jag deras produkter runt min träning, dvs före, under och efter träningspassen.

Sättet som jag har använt produkterna på har varierat under åren beroende på mina mål och mina omständigheter. Ibland har jag tränat mer, ibland mindre. Jag har använt produkterna för att gå upp i vikt i perioder. Under vissa perioder har jag använt dem för att forma till kroppen, minska underhudsfett och få fram mer definierade muskler. Perioder när många är sjuka och förkylda omkring mig så är den främsta målsättningen med att komplettera med Herbalife kosttillskott att stärka upp mitt immunförsvar och hålla mig frisk. 

Under småbarnsperioden var Herbalifes närings shake och bars många gånger räddningen för att få i mig något snabbt och näringsrikt. Det gjorde att jag orkade med den härliga utmaningen som det innebär att vara mamma. 

Vill du ha min hjälp i den situationen du befinner dig i just nu?  Hör av dig till mig så bokar vi in en möte online eller live. Skicka ett meddelande till mig.