KOST OCH NÄRING

Rekommendationerna kring vad vi ska äta har varierat under min livstid. Vi har fått lära oss både om kostcirklar och matpyramider. Allt som oftast är det nya rön på löpsedlarna. Man kan bli stressad för mindre och vad blir det för klokt av det?
Jag väljer att lyssna på dem som vet och kan, som lutar sig på forskning

Vår kropp behöver näring för att kunna fungera. Både i vardagen, när vi arbetar, när vi tränar och när vi sover. Vi ska ha energi för att orka utföra våra dagliga sysslor men vi ska även ha bra byggstenar för att reparera kroppen och bygga upp nya celler - hela tiden. Detta är en ständig process. Hur vi och våra kroppar är avhängt på det som vi stoppar i oss - dagligen. Så, det är viktigt att vi har koll på VAD vi stoppar i oss, både vad det gäller kvalitén och kvantiteten. Tyvärr så är avsaknaden av närig och byggstenar för kroppen alltför stor hos många idag.

Mina personliga tankar kring min kost kan summeras till att det är viss mat och dryck som jag drar ner på samtidigt och det är vissa saker som jag väljer bort i den utsträckning jag kan, men jag har inga förbud mot något. Måttlighet och varierat sammanfattar det i stora drag.
Generellt väljer jag mycket grönsaker, bär, frukt, nötter, fröer och baljväxter. Jag personligen väljer bort mejeriprodukter i så stor utsträckning jag kan (för min kropp mår bättre av det). Jag äter inte så mycket rött kött. Jag försöker välja svenskt och lokalproducerat i största utsträckning. Fisk är en svår fråga, men jag väljer bort odlad fisk i så stor utsträckning jag kan. När det kommer till valet på fågel väljer jag bara svenskt. Hel och halvfabrikat väljer jag bort i så stor utsträckning jag kan.

Viktigt i det hela för mig är att ha regelbundna rutiner. Jag äter alltid frukost, lunch och kvällsmat. Utöver det så blir det mellanmål på förmiddagen och eftermiddagen och oftast något kvällsmål innan jag går och lägger mig. Så, 5-6 gånger per dag äter jag. De dagar som jag tränar så kan det bli ytterligare ett par gånger.

Jag väljer att komplettera min dagliga kost med Herbalifes närings shakes och kosttillskott och har gjort det i många år. Samt använder jag deras produkter kring min träning, före, under och efter träning.

Sättet jag har använt produkterna på har varierat under åren beroende på mina mål och mina omständigheter. Ibland har jag tränat mer, ibland mindre. Jag har varit gravid och ammat. Jag har använt produkterna för att gå upp i vikt i perioder. Under vissa perioder har jag använt dem för att forma till kroppen, minska underhudsfett och få fram mer definierade muskler. Perioder när många är sjuka och förkylda omkring mig så är den främsta målsättningen med att komplettera med Herbalife kosttillskott att hålla mig frisk och stå emot alla baciller.

Under småbarnsperioden var Herbalifes närings shake många gånger räddningen för att få i mig något klokt och på det sättet orkade jag med den härliga utmaningen som det innebär att vara mammaledig. 
Som ni märker så innebär livet diverse utmaningar och det gäller att parera dem på bästa sätt, med behändiga hjälpmedel.

Vill du ha hjälp i den situationen just du befinner dig, hör av dig till mig så ser vi om jag kan hjälpa dig. Skicka mig ett meddelande på "Kontakt" sidan.